aprs.no

Mobile enheter

Jeg har ikke hatt kapasitet til å vedlikeholde og utvikle på Polaric Droid, så applikasjonen er dessverre utdatert. Den vil snart slutte å fungere!

Det er mulig å lage en app basert på den nye klientprogramvaren webapp2 hvis noen vil ta tak i det.

Polaric Server kan brukes med mobile enheter som smarttelefoner eller nettbrett dersom disse har tilgang til internett. Fra mobilens nettleser er det mulig å gå inn på aprs.no og få det til å virke rimelig bra. Det er laget en variant som er noe tilpasset mobil bruk, men som foreløpig ikke støtter innlogging. Hvis mobilens nettleser identifiserer seg som mobil vil denne bli automatisk valgt. Ved bruk av nettbrett (f.eks. ipad) vil nettleseren ofte identifisere seg som “desktop”. Dette er ikke alltid det man ønsker. Mobil-varianten kan velges eksplisitt med å bruke følgende URL:

http://aprs.no/?mobile=true

aprs.no fungerer med de fleste nettlesere for mobil og nettbrett. Den innebygde nettleseren i Android 3 kan imidlertid være treg. Der er Firefox eller Opera gode alternativer men vi tilbyr også en egen 'app' for Android (se nedenfor).

Touch grensesnitt.

Siden smarttelefoner/brett vanligvis ikke har mus men touch skjerm er det greit å huske følgende: Et kort trykk på skjermen svarer til klikk med venstre museknapp i desktop-applikasjonen. Trykk og hold i ca. et sekund på kart eller objekter svarer til trykk på høyre museknapp og aktiverer kontekstmeny. Multitouch zoom fungerer på noen platformer (på Android, fra 3.0 og høyere).

Polaric Droid

Dette er en app for Android som er basert på web-applikasjonen, funksjonaliteten er stort sett den samme. Den må kople seg opp mot en server på samme måte (den er knyttet opp mot aprs.no). Den er derfor avhengig av internettforbindelse. Det er imidlertid mulig å utnytte telefonens hardware, som GPS o.l. Forskjeller i forhold til web-applikasjonen er:

  • Hovedmeny er lagt til meny-knappen.
  • Kan bruke telefonens GPS. Kan vise posisjon på kartet og sentrerer automatisk kartet etter denne (moving map). Kan også vise fart ved bruk i bil (aktiver posisjon/status-felt nederst til høyre og trykk på det nederste feltet)
  • Støtter (foreløpig) ikke full pålogging men det er mulig å logge på med en såkalt SAR-kode for å se SAR-informasjon (ved aksjoner).

Andre fordeler med appen er at den lettere kan bruke hele skjermflaten og sannsynligvis virker noe raskere enn den innebygde nettleseren. Kart blir cachet på telefonen tilsvarende en vanlig nettleser og for kartvisning/visning av egen posisjon er det da i prinsippet mulig å bruke den off-line.

Polaric Droid er ikke ment å være et generelt APRS tracker program som kan koples mot radio og APRS-IS. Der er AprsDroid et godt alternativ. Hvis målet er bare å vise egen posisjon og kart fra kartverket er Norgeskart et godt alternativ.

Polaric Droid er tilgjengelig på Android Market (Google Play).

Framtidig funksjonalitet

Ting som det jobbes med, tenkes på, eller som er gode ideer for videreutvikling. Bidra gjerne med ideer:

  • Mulighet for innlogging og mulighet for å legge inn ting.
  • Bedre kontroll med caching av kart/offline modus.
  • Mulighet for å velge alternativ server.
  • Tracker funksjonalitet som bruker telefonens GPS og som rapporterer inn din posisjon slik at andre kan se den, via online tjenesten aprs.no.
  • Bruk av telefonens kamera???
  • Tilsvarende app for iPhone/iPad. (forslag til navn: iPolaric) Dette er ikke så vanskelig siden Polaric Droid er laget med PhoneGap, men trenger et Mac/iOS utviklingsmiljø for å genererer appen. Noen som har lyst å gjøre dette?

~~DISCUSSION~~

mobile_use.txt · Last modified: 2020/01/31 19:57 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Powered by PHP Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0 Valid HTML5